Hathayoga

Se din kropp som ny varje gång du möter den på mattan.

Jag har precis läst ut Hathayoga av Ulrica Norberg och tänkte att jag skulle skriva en kort recension om den.

Den tar upp lite av varje om yogans historia och filosofi, men tyngdpunkten ligger på ett utval av några vanliga positioner. Sol- och månhälsningarna gås igenom grundligt. Teknikgenomgången är utförlig och lättförståelig. Boken är dessutom väldigt estetiskt tilltalande då den är fylld av vackra och inspirerande foton.

Jag tror att den här boken är bra för de som är nybörjare och vill veta lite mer om yoga. Den ger en bra grund att utgå ifrån.

Det som jag hade störst behållning av var att få en ny dos av den yogiska inställningen till kroppen och yogan som jag tycker är så befriande. Tanken är att man inte ska jämföra sig med andra (eller ens med sig själv från dag till dag) eller försöka skynda på sin utveckling genom att pressa sig utan iaktta nuet och acceptera varje stund precis som den är.

Mitt betyg: 3/5

 

2 thoughts on “Hathayoga

  1. Det där med ”Se din kropp som ny varje gång du möter den på mattan” tycker jag är smått genialt och inget jag tänkt på förrän jag hörde en yogalärare som känt Ulrica rätt länge säga det nyligen. Det är ju en sak att man inte ska jämföra sig med andra, men inte ens sig själv kan man jämgöra sig med, för allt är olika från dag till dag beroende på hur man har ätit, sovit, gjort och andra saker.

    Kram!

    Gilla

  2. Intressant den boken får jag nog försöka få tag på. Dessa ord ”Se din kropp som ny varje gång du möter den på mattan.” var väldigt bra. Jag skall snart gå Yoga utbildning så det passar bra att hitta en ok bok också.
    Önskar dig en fin helg// Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s