Please kill me

Nej, det är inte så illa som det verkar på rubriken. Inte alls faktiskt. Jag har läst ut Please kill me – Den ocensurerade historien om punken av Legs McNeil och Gillian McCain och tänkte skriva några rader om den. Det är en bok som tar sin utgångspunkt i hundratals intervjuer med alla de musiker, managers, journalister, råddare, flickvänner, pojkvänner, groupies med mera som var med när punken gjorde sin debut i USA på 1970-talet.

Det är de som berättar, med egna ord, om musiken, banden, knarket och konflikterna.Det är en levande och, precis som titeln anger, fullständigt ocensurerad skildring av hur det gick till när punken gick från att en undergroundscen i New York till att bli ett fenomen som spreds över hela världen.

Vi får följa band som Velvet Underground, Stooges, MC5, New York Dolls, Patti Smith Group, Ramones, Dead Boys och Sex Pistol. Det är en jättebra bok som jag tror kan intressera och roa alla som gillar rockmusik, oavsett vilken genre man gillar. Jag tyckte att intervjuutdragen var ett smått genialiskt drag att lägga upp boken på och eftersom de inblandade berättar med sina egna ord så blir det både fängslande och intressant.

Många av banden hade jag inte hört alls innan jag läste boken (köpte den mest för att få läsa om Patti), men det var inget hinder alls för att gilla boken och kunna hänga med i den. Och nu har jag utökat skaran av favoritband med några till.

Mitt betyg: 3,5/5

 1. Åh! Jag läste den boken i gymnasiet och älskade den! Jag hade ingen aning om att Ramones var så probelmatiska. Det känns himla skönt att jag inte behövde vara en del av den scenen.

  Kram!

  Gilla

  Svara

 2. […] och jag vill tipsa om en bok som handlar om punkens framväxt och dess frontfigurer. Den heter Please kill me – Den ocensurerade historien om punken och är skriven av Legs McNeil och Gillian […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: