Siren

Har precis läst ut Siren av Tricia Rayburn (finns att köpa här och här). Jag är svag för böcker av typen ungdomsfantasy och denna är ett utmärkt exempel på en lyckad sådan. Ser fram emot att läsa uppföljaren.

Huvudpersonen är sjuttonåriga Vanessa Sands vars liv slås i spillror när hennes beskyddande äldre syster hittas död på stranden. Vanessa inser direkt att Justines död inte berodde på självmord och när systerns pojkvän Caleb, som var med henne kvällen då hon dog, försvinner spårlöst börjar jakten efter honom för att få svar på alla frågor. Till sin hjälp har hon barndomsvännen Simon, tillika Calebs äldre bror, som hon börjar få varmare känslor för.

Under tiden plågas staden av stormar och allt fler kroppar spolas upp på stränderna. Samtliga är män som ler från öra till öra. Allt eftersom Vanessa får svar på sina frågor så konfronteras hon med en värld, och delar av sig själv, som hon inte trodde var möjlig.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s