Jordens herrar

Jag läser i den utmärkta boken Jordens Herrar av Pelle Strindlund att en av de burar för värphöns som finns kallas för ”Trivselburen”! Vem tror tillverkarna att de lurar med den benämningen egentligen – förutom sig själva? Kan det ens finnas trivsel i att vara inburad? Och speciellt om buren är så liten (som ett A4-papper) att hönan inte ens kan sträcka på sina vingar? Pinsamma PR-trick för att rättfärdiga något som är fel.

Det finns så många ihåliga argument från de som förespråkar djurförtryck och det är en fröjd att se hur Strindlund sticker hål på dem en efter en. Speciellt när han visar att de som rationaliserar bort djurens lidande använder en retorik som är identisk med den som slaveriförespråkarna använde.

Jag uppskattar speciellt faktan om hur djur behandlas i Sverige, både i laboratorierna och inom animalieproduktionen. Det avslöjar att det inte är speciellt bra här trots att vi slår oss för bröstet och intalar oss att vi har världens bästa djurskydd.

Rekommenderar varmt den här boken (köp den här eller här)! Nu ska jag dricka te och fortsätta läsa.

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s