Kraften

Jag har läst ut Kraften av Rhonda Byrne (finns att köpa här och här) och jag har lite dubbla känslor för den.
Ibland kan jag känna att attraktionslagen (vilken innebär att du drar till dig, det vill säga attraherar, det du fokuserar på. Om du tänker på det du inte vill ha så får du mer av det och om du tänker på avsaknad av något så får du mer avsaknad. Och tvärtom.) är fantastisk. Att den är logisk och ett bra verktyg för att få förändringar till stånd genom att ”bara” tänka annorlunda.
Men samtidigt kan jag känna att boken får en ”halleluja-ton” och att den lovar så mycket att det känns helt orealistiskt. Det låter helt enkelt lite för bra för att vara sant.

Med detta sagt måste jag säga att jag gillar den här boken, speciellt de så kallade kraftnycklarna vilka är tacksamhet, kärlek och lekfullhet. Boken ger flera bra tips om hur man ska använda sig av attraktionslagen på ett konkret sätt.

Och medan jag har läst den här boken så har jag börjat använda mig lite av det här sättet att tänka och det har verkligen gjort skillnad för mig. För två veckor sedan var jag övertygad om att jag var på väg att bli deprimerad igen, men nu känns det mycket bättre. Så om man kan vända en sådan negativ spiral så kanske resten inte är så orealistiskt trots allt?

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “Kraften

  1. Håller helt med dig om boken, plus att jag ser en tendens till skuldbeläggande… För övrigt så tycker jag att den är toppen! Tror att vi kan ändra mycket ”bara” genom att vända sina tankar och fokusera på det som är positivt och det vi vill ha!

    Gilla

  2. Ja, jag gillade inte heller den tendensen. Det kanske stämmer att vi kan påverka mycket av det som händer i våra kroppar med hjälp av tankarna, men det lyckades inte den här boken förklara. Deepak Chopra lägger fram det bättre. Man känner mer av hoppfullhet och möjligheter än skuld och hopplöshet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s