En farlig förbindelse

Först tyckte jag att den här bokens titel var helt fruktansvärd! Det lät som en dålig thriller, inte som en biografi om Simone de Beauvoirs och Jean-Paul Sartres liv och förhållande. Men efter att ha kommit en bit in i boken så insåg jag att titeln var passande trots allt. Deras förhållande, både till varandra och alla andra, var inte bara ovanligt utan även av ett sådant slag att många blev sårade, inklusive de själva.

Den här boken, skriven av Carole Seymoure-Jones, var oerhört intressant, både vad gäller deras personliga liv, men även deras yrkesliv som författare och filosofer. Man fick verkligen en inblick i deras mest privata sidor som doldes bakom väl tillrättalagda självbiografier och deras kultstatus. Och jag kan utan minsta överdrift säga att jag aldrig kommer att se på dem på samma sätt igen.

Finns att köpa här och här. Själv hittade jag den på biblioteket.

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “En farlig förbindelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s