Befriad från ångest

mentallillnessquote

Läste en sådan bra bok om ångest som jag vill tipsa om. Den heter Befriad från ångest : så övervinner du oro och panikkänslor och tar makten över ditt liv och är skriven av Lucinda Bassett. Författaren var själv otroligt handikappad av ångest, men lyckades bli fri från sina problem och ägnar nu sitt liv åt att sprida kunskap kring ångestsjukdomar och hjälpa andra. Boken kan vara bra för de som lider av ångest, de som möter patienter med ångestsjukdomar (det vill säga alla som arbetar inom sjukvården) eller som har en anhörig med den här problematiken.

Jag tyckte att den förklarade bra, ingav hopp och hade många bra praktiska tips hur man ska kunna må bättre. Jag gillade speciellt hennes tankar kring kaffe, vilket jag har funderat en del på själv. Ofta så erbjuder man en kopp kaffe till den som mår dåligt, som ett sätt att avleda och för att det ger en chans att sitta, varva ned och prata. Men det kanske inte är så bra med tanke på att kaffe är stimulerande och kan öka oron (och kanske även ta bort effekten av lugnande mediciner enligt vissa).

Boken finns att köpa här och här. Eller att låna på ditt bibliotek.

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “Befriad från ångest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s