Angelologi – Änglarnas tecken

Den här boken är helt fantastisk! Den är välskriven och har en spännande handling vars inriktning känns ny och fräsch. Och så är den otroligt spännande! Den är skriven av Danielle Trussoni som verkligen är en duktigt författare med ett rikt språk som det verkligen är ett nöje att läsa. Det är så härligt när en bok är mer än en bra intrig.
Boken finns att köpa här och här.

Detta är historien om 23-åriga Evangeline som lever som nunna och ägnar sin tid åt bön och att sköta klostrets bibliotek. Men Sankta Rosa-klostret, beläget på landsbygden utanför New York, är inte alls den lugna tillflykt som hon trott. När konsthistorikern Verlaine oinbjuden kommer till henne på jakt efter brev från socitetsdamen och tillika konstmecenaten Abigail Rockefeller så börjar klostrets hemligheter avslöja sig för henne. Och svaren ändrar Evangelines syn på klostret, hennes familj, världshistorien och, framför allt, henne själv. Plötsligt finner hon sig vara indragen i den äldsta och farligaste striden av alla. En strid som hotar att omintetgöra hela mänskligheten.

Trussoni skriver nu på uppföljaren, vars engelska titel kommer vara Angelopolis, och där vi kommer få fortsätta följa Evangeline och Verlaine.
Filmrättigheterna till Angelology köptes av Sony och enligt IMDB ska filmen komma 2013. Den ska regisseras av Marc Forster som regisserat Monsters Ball, Flyga Drake och underbara Finding Neverland.

Mitt betyg: 4/5

3 Replies to “Angelologi – Änglarnas tecken”

 1. Superbra artikel! Hoppas att många föräldrar kan läsa den, och (förhoppningsvis) få sig en tankeställare! Kram ❤

  Gilla

 2. Jag är ganska nybliven vegan och djurrätts-”kämpe”, och jag vill bara säga att jag älskar din blogg! Jag hittade bloggen när jag sökte efter veganska tatueringar och så fastnade jag bland all din superbra läsning. Tatuerar den tatueringsstudio du var hos, vanligtvis med veganska färger?
  Tack igen för underbar läsning! 🙂

  Gilla

 3. Maritha: Det hoppas jag också! Det påminner mig om det du skrev om föräldrar som hånar sina barn.

  Rebecka: Tack! Vad glad jag blir! Min tatuerare tänker gå över till det veganska bläcket Eternal Ink eftersom han tycker att det har så bra kvalité. Har du tatueringsplaner (*nyfiken*)?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s