En ny jord

 “Give up defining yourself – to yourself or to others. You won’t die. You will come to life. And don’t be concerned with how others define you. When they define you, they are limiting themselves, so it’s their problem. Whenever you interact with people, don’t be there primarily as a function or a role, but as the field of conscious Presence. You can only lose something that you have, but you cannot lose something that you are.”

Det här underbara citatet kommer från Eckhart Tolles bok En ny jord som jag uppmanar er att läsa (finns att köpa här och här). Den är, precis som Tolles andra böcker, oerhört bra och ger en ett annat perspektiv på saker och ting, framför allt på den egna personen.

Det är skönt att se att det finns andra sätt att relatera till sig själv och andra än att vara styrd av egot och dess behov av att ingjuta rädsla i alla situationer. Sedan gäller det att lära sig att praktisera det i verkliga livet och inte bara ha det som ett ouppnåeligt ideal. Men för att komma dit så finns det väl bara en väg: att öva.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s