Fragment

Jag har läst boken Fragment som innehåller just fragment av Marilyn Monroes dikter och anteckningar. Jag hade ingen aning om att hon älskade skönlitteratur utan hade verkligen gått på medias bild av att hon var lite småkorkad. Men jag är glad att jag hade fel. Fast det måste ha varit hemskt för henne att bli tvungen att förminskas till en sådan karikatyr av sig själv och att alla ständigt förväntade sig att hon skulle vara just sådan.

Därför är den här boken så viktig just för att den visar upp hennes andra sidor. Den innehåller även ett antal fantastiska foton av Marilyn.

Liv –
jag vänds åt olika håll
råkar bli hängande uppochner
för det mesta
men stark som spindelväv i
blåsten – lever jag upp i den gnistrande rimfrosten.
Fast mina dagglittrande strålar har samma färg
som jag sett på en målning – åh liv de
har svikit dig

Finns att köpa här och här.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s