Silence

Den tredje delen av Becca Fitzpatrick om Nora och Patch heter Silence (finns att köpa här och här). Den släpps på svenska i maj av B Wahlströms (jag är en riktig sucker för bokförlags presentationssidor av sina författare) och den svenska titeln kommer att vara Noras val.

Boken var väldigt bra, utan tvekan bäst i serien, och tar vid några månader efter att förra boken Cresendo/Förlorad ängel slutade. Nora vaknar, mitt i natten, på en kyrkogård utan några minnen av de senaste fem månaderna. Det visar sig snart att hon varit kidnappad under tre av dem och tillsammans med henne får vi leta efter svaren till vad som har hänt, med en skillnad: läsaren vet mer om huvudpersonen än hon gör själv, vilket var en uppfriskande twist på intrigen. På ett sätt kändes det som om man ville hjälpa Nora att komma ur sin förvirring och guida henne rätt (jag kan sannerligen konsten att leva mig in i en bok). Men snart blir det både mer komplicerat och farligare än man någonsin kunnat föreställa sig!

Den sista boken i serien kommer att heta Finale och släpps på engelska den 23 oktober i år. Definitivt något att se fram emot!
Och vad gäller en filmatisering av böckerna i serien så är har Becca inte sålt filmrättigheterna än och tänker inte göra det förrän hon hittar en köpare som kan lova att göra en fantastisk film av hennes alster. Vill man läsa mer av och om författaren så hittar du hennes hemsida/blogg här.

Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s