Två yogaböcker

 

Först ut är 30 minuters yoga: För bättre balans och styrka i livet av Viveka Blom Nygren. Den innehåller ett yogapass baserat på ashtanga yoga och vänder sig till både nybörjare och vana utövare. Boken består mest av bilder och förklaringar om tekniken till de olika positionerna och var, enligt min åsikt, både torftig och tråkig. Jag får känslan att den skulle skrämma bort de som är nyfikna på yoga då avancerade moment som genomhopp tas med. Det blir så mycket akrobatik att den blir avskräckande för de av oss som är stela, klumpiga och armsvaga.

Mitt betyg: 2/5

Då var jag mycket mer förtjust i Poweryoga av Ulrica Norberg (läs min recension av hennes bok Hathayoga här). Förutom vackra bilder och ett roligt yogapass (som var jobbigt, men samtidigt tekniskt lättillgängligt) så innehåller boken kapitel om yogans ursprung och filosofin bakom. Det finns även lite om meditation och hur man undviker att falla i prestationsfällan med sitt yogande.
Med andra ord så var det inspirerande läsning som lockade mig att rulla ut min matta!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s