9-12 år, Fantasy, Personligt

A lamp post in the middle of a forest…

Sådana här dagar, med regn från morgon till kväll, fullkomligt älskar jag! Det är så mysigt att bara lufsa omkring hemma och ta det lugnt. Och det som jag allra helst sysselsätter mig med är att läsa. Det kan man naturligtvis göra lika bra en solig dag, men just regndagar är något speciellt.

Det är dessutom vissa böcker som jag associerar med sådana här dagar. Det hör förmodligen ihop med att jag läste dem för första gången som barn eller tonåring då jag hade sommarlov och att de miljöer och karaktärer som jag fick ta del av då påverkade mig väldigt starkt. I många fall blev de som ett andra hem där jag alltid kände mig trygg.

Igår fick jag förmånen att bjuda in Stora Vännen till en av mina favoritvärldar: Narnia. Vi började läsa Häxan & Lejonet och till min stora glädje var det oerhört uppskattat! Jag fick absolut inte sluta utan var tvungen att fortsätta berätta om Lucys, Edmunds, Peter och Susans äventyr. Det gjorde mig oerhört glad att jag kunde få dela detta med mitt barn och deet verkar som ännu en liten Narnia-fantast är född!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s