Radical Acceptance

Vissa texter kommer precis när man behöver dem som mest och det var fallet med den här boken, Radical Acceptance: Embracing your life with the heart of a Buddha, av Tara Brach. Då författaren är buddhistisk meditationslärare och psykoterapeut så använde sina elevers och patienters erfarenheter som exempel för de olika metoder hon föreslår för att acceptera. Hon använder sig även av sina egna svårigheter och framsteg som exempel.

Jag blev så tacksam över att hon skrev över hon hanterade sin ilska och frustration då hennes son inte lydde. Då jag själv varit fast i en ond cirkel av irritation, vrede och skam (två barn i varsin trots-fas är en tillräcklig förklaring) som jag inte klarade av att ta mig ur så började jag genast tillämpa hennes metod. De dagar som jag tillämpade mindfulness och acceptans fungerade mycket bättre än de dagar då jag föll tillbaka i min ovana att bedöma och streta emot.

Boken innehåller guidade meditationer som är lätta att tillämpa. De kan användas för att hantera både stora och små problem som traumatiska händelser, skam, låg självkänsla, rädsla/fobier, olika sorters beroenden eller för att utveckla medkänsla och närma sig lycka och upplysning.

En otroligt bra bok vars buddhistiska perspektiv (och med det syftar jag på det icke-dömande synsätt på lidande som finns inom denna religion) jag verkligen uppskattade.

Mitt betyg: 4/5

4 thoughts on “Radical Acceptance

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s