Switched

Switched är den första boken i triologin om Trylle av Amanda Hocking. Den handlar om 17-åriga Wendy som aldrig riktigt har passat in, vare sig i skolan eller i sin egen familj, och när hon var sex år gammal så försökte hennes kärlekslösa mamma döda henne. Modern anklagade henne för att inte vara hennes barn utan ett monster och det är ord som ekat inom henne sedan dess.

Wendy har dessutom en tendens att hamna i trubbel och bli utslängd från skolan så när hon får en ny chans i en ny skola så lovar hon sin omhändertagande bror att göra en verklig kraftansträngning. Men efter bara några dagar så märker hon hur en av killarna stirrar på henne hela tiden och hur han alltid verkar finnas i närheten. Dessutom har hon ju den konstiga förmågan att få folk att lyda hennes tankar. Kanske hade hennes mamma rätt, kanske är hon ett monster trots allt.

En perfekt bok att skumma igenom om man vill ha något lättsamt att läsa. Författaren har jämförts både med J.K. Rowling och Stephenie Meyer, men det upplever jag som lite överdrivet. Hocking är duktig, men issa delar i boken skulle ha kunnat utvecklats ytterligare. Men karaktärerna är lätta att tycka om och boken slutar på ett sätt som gör mig nyfiken på att läsa de uppföljande delarna.
Finns att köpa här och här.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: