Kampen om järntronen

Jag hade hört och läst många hyllningar om George R.R. Martins Sagan om is och eld så när jag fick veta att den skulle bli teveserie så blev jag jätteglad. Men efter att ha sett några avsnitt så insåg jag att den här historien var så bra att den bara måste läsas (en film eller teveserie förlorar oundvikligen både en del av en boks innehåll och charm). Och jag är glad att jag tog det beslutet även om det har tagit mig ett tag att komma igång med serien för vilken läsupplevelse! Varje kapitel utgår från en person och det har varit så spännande att följa deras öden (och ska bli ännu roligare att få fortsätta).

Det var nästan omöjligt att lägga ner boken i vissa perioder, men eftersom den var så lång så kom det ändå andra böcker emellan under läsningens gång. Den var både spännande, har ett bra språk och framför allt ett fantastiskt persongalleri. Martin är sannerligen en mästare på att beskriva olika karaktärer. Jag tycker att den traditionella fantasygenren har fått sig ett uppsving genom den här genomtänkta bokserien. Jag är redan nu, efter första boken, benägen att påstå att den är bättre än Robert Jordans Sagan om drakens återkomst.

Finns att köpa här och här.

Mitt betyg: 4/5

  1. Blir nog till att ge sig på den framöver då; har ju, som sagt, hört mycket positivt om den, och när även du säger att den är bra, då bara Måste jag också läsa 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: