4 = Mycket bra, Fantasy, Historiska romaner

Själlös


Själ
lös av Gail Carriger är en alldeles underbar bok som utspelar sig i ett alternativt victorianskt England där vampyrer och varulvar beblandar sig med sociteten.
Den halvitalienska hjältinnan Alexia Tarabotti är övermänsklig och dessutom mycket självständig med starka åsikter. Av dessa orsaker anser omvärlden att det inte alls är konstigt att hon aldrig blivit gift och hon är nu, vid 26 års ålder, den eviga ungmön som tvingas agera förkläde åt sina yngre systrar på olika baler.

Det är vid ett sådant tillfälle som hon råkar döda en vampyr i biblioteket av misstag. Detta blir startskottet för en rad mystiska händelser där Alexia dras allt längre in i den övernaturliga världen.

Jag bara älskade den här boken och det sätt som den är skriven på. Dess lite sträva ton påminner om Jane Austen och den fantasifulla och humoristiska stilen för tankarna till Jasper Fforde. Ett extra plus i kanten för att boken och omslaget är riktigt snyggt utformade (bara synd att Alexia inte är så fyllig på bilden som hon beskrivs som i boken). Dessutom är det roligt att veta att det hittills finns fem böcker i serien om att se fram emot.

Swedish Zombie har just nu en utlottning av Chanslös, som är bok nummer två i den här serien. Själv inhandlade jag mitt exemplar på Bokmässan och tänker börja läsa den nu!

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Själlös”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s