Hjärnchipsets hemlighet

Denna bok, som har undertiteln ”En självhjälpsbok för dig som drabbas av en psykos”, är skriven av Marc de Hert, Geerdt Magiels och Erik Thys. Den är riktigt bra oavsett om man själv eller en anhörig är drabbad, om man är personal eller om man bara vill lära sig mer om detta sjukdomstillstånd.
Boken varvar serieavsnitt med faktakapitel och man får följa huvudpersonen Pauls resa in i och ut ur sin psykos. Det finns även svar på vanliga frågor om vad en psykos är och hur den yttrar sig och så bemöts de vanliga myter som omgärdar sjukdomen.

Jag tyckte det var väldigt givande att få läsa hur en psykossjuk person tänker och uppfattar sig själv och omvärlden. Jag kan känna att detta är en bok som alla som arbetar inom vården eller andra människoorienterade yrken borde läsa för det finns så mycket fördomar om och rädsla inför detta.

Tyvärr vet jag inte riktigt hur man ska få tag i den på svenska (lånade mitt ex på jobbet), men här kan man, efter registrering, logga in och läsa den på engelska. Här hittar du en portal om schizofreni där det finns det mesta om denna psykossjukdom utifrån de drabbades perspektiv.

Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s