Ashtanga yoga – The practice manual

Jag har haft David Swensons bok Ashtanga Yoga – The Practice Manual i bokhyllan i något år, men aldrig riktigt läst den för jag tyckte att den verkade för avancerad och, ärligt talat, lite torr och trist. Dessutom hade jag, genom att titta på bilderna av de avancerade positionerna, fått för mig att den var elitistisk och prestationsinriktad (att man aldrig lär sig att fördomar inte är en bra grund för bedömningar). Men nu i veckan så började jag bläddra i den och den är faktiskt riktigt riktigt bra. När man väl börjar läsa så är texten full av tolerans, ödmjukhet och även en gnutta humor.

Jag gillar framför allt att varje position presenteras med flera olika svårighetsgrader så att man snart inser att man inte måste vara jättestark eller vig för att göra ashtanga yoga. Och själva formatet med spiralbindning är ju genialisk för den gör det lätt att ha boken intill mattan så att man kan bläddra framåt allteftersom man gör de olika positionerna i serierna. De svartvita fotona är inte jättekul, men de är tydliga och det är ju egentligen det enda viktiga.

Mitt betyg: 3/5

2 thoughts on “Ashtanga yoga – The practice manual

 1. Hej
  Kunde inte motstå att skicka dig ett tips. Då du även jobbar inom vården så förstår du nog tekniken bakom en inläggsula som heter Barefootscience.
  Tror att du kan får hjälp med både ditt löparknä och ischiasen genom att förändra ditt nertramp. Att du samtidigt går och får behandling hos sjukgymnast ökar effekten av sulan då den ger dig en helt ny hållning.
  Hoppas detta kan hjälpa dig
  Vänliga hälsningar
  Mikaela

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s