The Captive part II & The Power

Det är aldrig något bra tecken när jag kommer på mig själv med att kolla hur många sidor det är kvar av boken jag läser och i bakhuvudet börjar räkna ner och fundera på när jag kan tänkas bli färdig. Och när jag blir så pass uttråkad av den att jag hittar mig själv framför bokhyllan, fingrande på andra böcker och fantiserar om vad jag ska läsa när jag tagit mig igenom tråkobjektet så är det inte långt kvar tills jag ger upp.

SmithSecretCircleThe Captive part II & The Power av L.J. Smith var en sådan bok, men jag lyckades ta mig igenom den ändå på något sätt (mest för att få det gjort, men även på grund av en gnutta nyfikenhet. Jag hade ju trots allt läst den första boken och ville veta hur det skulle gå).

Den kändes bara så…orealistisk. Alla tre böckerna utspelar sig under en hösttermin och det händer karaktärerna så otroligt mycket under den här korta tiden att deras sätt att reagera inte känns trovärdigt. Det är mobbing, nya vänskapsband, komplicerade kärleksintriger, upptäckter om det förflutna, sjukdom och dödsfall samt att Cassie upptäcker sina magiska krafter och med det ett helt nytt sätt att se på sig själv och omvärlden. Och alla karaktärerna bara glider igenom det hela, vilket bara blir för mycket.

Själva intrigen är spännande och helt ok, men utförandet känns för platt. Detta hade kunnat bli en fantastisk triologi om författaren broderat ut den mer och gjort hela berättelsen fylligare. Det finns så många små detaljer som hon kunde gjort mycket mer levande vilket hade gett en känsla av autenticitet. Istället blev det tyvärr oäkta och tråkigt.

Mitt betyg: 1/5

One thought on “The Captive part II & The Power

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s