Starcrossed

Det finns få saker som är så kul som när man av en händelse hittar en bok som man länge velat läsa på biblioteket. En dag så fanns den bara där i hyllan!
Starcrossed heter Helena på svenska och är skriven av Josephine Angelini. Det är första delen i en triologi som placerar Illiadens dramatik på en liten ö i Nantucket, USA.

Blyga Helen Hamilton har alltid gjort sitt yttersta för att inte dra uppmärksamheten till sig, men när familjen Delos flyttar till ön hamnar hon mot sin vilja i händelsernas centrum. Konstiga saker händer så fort hon kommer nära någon av familjemedlemmarna, men det är genom dem som hon börjar förstå vem hon egentligen är. Hon och Lucas Delos dras till varandra, men det är en attraktion som kan få katastrofala följder. För hela världen.

Den här boken var verkligen välskriven och det första som jag gillade med den var att författaren lyckats fånga ungdomars sätt att tala. Dialogen var riktigt bra! Dessutom var den spännande och nyskapande, vilket gjorde den till ett stort nöje att läsa. Rekommenderas!

Mitt betyg: 4/5

2 Replies to “Starcrossed”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s