Magikerna

Jag blev jätteglad när jag vann två exemplar av Magikerna av Lev Grossman en hel månad innan boken släpptes i handeln (Maritha fick den ena boken. Läs hennes recension här).

Förväntningarna var höga då den hyllats och jämförts med böcker som jag tycker om. Den beskrevs som en Harry Potter för vuxna och att om man gillade Narnia så skulle man avguda den här boken.

Magikerna är den första delen i en trilogi och handlar om supersmarte Quentin Coldwater som går sista året på high school i Brooklyn och är allmänt besviken på livet. Han förlorar sig i Fillory-böckerna av Christopher Plover och drömmer om en värld fylld av magi.

En kall novemberdag jagar han en papperslapp som fångats av vinden genom en övervuxen trädgård och befinner sig plötsligt i sommarvärmen på Brakebills College, en anrik magiskola. Quentin inser till sin glädje att han har möjlighet att bli magiker och få ett helt annat liv än han trodde. Men snart är han lika olycklig där som han var i Brooklyn.

Skillnaden med de böcker som

den jämförts med är att de är charmiga och får en att gilla karaktärerna, men allt eftersom jag läste Magikerna desto mer irriterad blev jag på Q och hans vänner som alltmer framstod som en grupp överpriviligierade och bortskämda idioter.

Dessutom kändes vissa delar av boken kändes som ett referat av längre tidsperioder och jag bara väntade på att boken skulle komma igång och att handlingen skulle få ett sammanhang. När jag till slut kom fram till den punkten kände jag mig redan lite uttråkad och ville att den skulle ta slut. Det är kanske så här det blir när man har höga förväntningar, men jag är en Narnia-fantast som definitivt inte gillade denna boken. Fast slutet var ju ganska coolt.

Mitt betyg: 2/5

2 thoughts on “Magikerna

  1. Åh näää jag gillade Magikerna jättemycket! Ser verkligen fram emot de kommande delarna, det känns som att de kan bli riktigt bra! Tussen tack än en gång, för denna fina present! ❤

    Gilla

  2. Jag kan medge att jag var sjuk och grinig när jag läste den (och när jag skrev recensionen) , men slutet lovade för en intressant uppföljare. Får ge den en chans!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s