3 = Bra, Fantasy

The wolf gift

Reuben är 23 år gammal och arbetar sedan sex månader tillbaka som journalist i sin hemstad San Fransisco. Han får i uppdrag att skriva en artikel om en gammal herrgård som ska säljas och bjuds in till den av ägarinnan Marchent. Reuben förälskar sig omedelbart i den vackra byggnaden som ligger i kanten av red wood-skogen med utsikt över Stilla Havet. Han stannar över natten, men väcks ur sin sömn av Marchents skrik. När han når bottenvåningen attackeras han av två inkräktare som knivhugger honom, men de faller själva offer för något slags djur som tagit sig in i huset och oväntat räddar honom. Reuben ser aldrig vad det är för stort djur, men innan det försvinner in i skogen igen så biter det honom. När han vaknar på sjukhuset är hela hans liv, inklusive han själv, förändrat för all framtid.

Jag har läst och älskat nästan alla Anne Rices böcker och The Wolf Gift var inget undantag. Hennes vackra språk som så ledigt målar upp miljöer, karaktärer och händelser är en ren njutning att läsa. Det filosofiska djupet i hennes texter särskiljer dem från andra romaner och gör dem till så mycket mer än bara spännande historier.

Att hon övergivit vampyren till förmån för varulven gör mig inget så länge hon bara skriver igen (efter att hennes make Stan Rice dog så återfann hon sin kristna tro och sa att hon bara skulle skriva för att hylla gud. Hon skrev två böcker om Jesus och bröt sedan med katolska kyrkan på grund av deras syn på homosexualitet. Hennes son, författaren Christopher Rice, är gay). Denna nytolkning av varulvsmyten gör hon på ett mästerligt sätt och jag hoppas innerligt att hon skriver fler böcker i den här serien.
Det enda som störde mig lite var det ständiga omnämnandet av olika varumärken, speciellt i början av boken. Det var Mac, Ford, Bose och Iphone om och om igen så att det började kännas som produktplacering. Förmodligen var det inte det, men jag fick den känslan.

Mitt betyg: 3/5

En reaktion till “The wolf gift”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s