Against the stream

Titeln på Noah Levines bok, Against the stream, syftar dels på att han själv som person alltid varit den typ av person som gjort tvärtom vad man förväntats göra, men även att Buddhas lära utmanar vårt mänskliga medvetande och uppmanar oss att göra tvärtom mot vad vi vill. Släppa taget istället för att klänga sig fast….

På ett modernt språk som gör budskapet lättförståeligt förklarar författaren Buddhas lära i denna manual för andliga revolutionärer. Boken avslutas med ett appendix som innehåller sex mindfulnessmeditationer samt instruktioner för mer specifika meditationer som till exempel loving-kindness. Detta är en väldigt bra bok som tilltalar mig eftersom Levine känns äkta och tillgänglig. Och ja, det är han själv och en av hans många tatueringar som syns på bokens framsida.

Mitt betyg: 3,5/5

En nederländsk dokumentär om Noah Levine:
2007 gjordes dokumentären Meditate and Destroy om Noah Levine.

One Reply to “Against the stream”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s