Glashuset

På omslaget av Rachel Caines bok Glashuset står ett citat av Charlaine Harris (som bland annat skrivit Sookie Stackhouse-serien): ”En första klassens berättare”. Och efter att ha sträckläst den här boken så kan jag inte annat än hålla med! Caine är verkligen otroligt duktig på att skriva och spänningen håller i sig ända till sista sidan. Nu längtar jag efter att få läsa fortsättningen! Och det finns mycket att se fram emot: serien består hittills av tretton böcker varav tre är översatta till svenska.

Glashuset handlar om den intelligenta 16-åringen Claire som börjar på college i Morganville med drömmar om att, så snart hennes föräldrar tillåter, förflyttas till ett Ivy League-college längre hemifrån. Tyvärr råkar hon av misstag genera elevhemmets populäraste tjej och hon skyr inga medel för att ge igen. Blåslagen börjar Claire leta efter ett annat boende och hamnar i det ståtliga Glashuset där hon lär känna Eve, Shane och Michael. Det visar sig snart att de inte är några vanliga 18-åringar och att Morganville definitivt inte är någon vanlig stad.

Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s