Det är en gris på dagis

Detta är en bok som blivit en stor favorit hos Lilla Vännen som är 3,5 år och jag tror att den passar de yngre barnen bäst (5,5-åringen var inte lika förtjust). Hen skrattar gott åt den söta historien om världens ensammaste gris som rymmer från sin inhägnad för att få leka med barnen på dagis. Sedan får barnen ett väldigt sjå med att försöka gömma grisen för fröknarna, vilket gör den lite lagom spännande. Grisen får delta i lekar, sångstund, lunch och vila och har en väldigt spännande dag innan han upptäcks och får gå hem igen. Men jag kan avslöja att det blir ett lyckligt slut ändå.

Även jag tyckte om den här boken och kanske speciellt för att den berättades utifrån grisens perspektiv samt skildrade grisens känslor och barnens omtanke om honom på ett väldigt fint sätt. Illustrationerna tyckte jag var jättesöta!

Boken är helt ok utifrån ett djurrättsperspektiv, vilket är ett filter hos mig som inte många böcker om bondgårdsdjur klarar av att ta sig igenom (speciellt inte de som påstår sig vara realistiska för de visar upp en fullständigt romantiserad bild av verksamheten. Jag har hittills inte stött på en enda som haft med en bild på slaktbilen).

Det är en gris på dagis är skriven av Johanna Thydell och illustrerad av Charlotte Ramel. Jag hoppas att det kommer fler böcker från dem.
Kan tillägga att den finns med på Adlibris bokrea, men annars hittar du den säkert på ditt bibliotek.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s