3 = Bra, Fantasy, Tonåring & unga vuxna

Dreamless

Josephine Angelinis Dreamless har den svenska titeln Hades.

Helen har som uppdrag att försöka befria halvgudarna från furierna och det kan bara göras genom att hon varje natt stiger ned i Hades, dödsriket. Det visar sig vara en påfrestning som stjäl all hennes kraft och snart är hon som en vandrande vålnad själv. Det finns dessutom de som inte vill att hon ska lyckas med sitt uppdrag och försöker skada henne. Och när hon inte längre får vara nära Lucas så känns det som hennes hjärta ska brista.

Den första halvan av boken kändes lite seg, men sedan kom den igång och då kunde jag verkligen inte lägga ner den. Jag har till och med läst på bussen trots att jag lätt blir åksjuk. Så otroligt bra var den! Nu längtar jag till början av maj då den tredje delen, Goddess, släpps.

Dessutom har de här böckerna fått mig nyfiken på grekisk mytologi och jag till och med funderar på om jag borde ge Iliaden en chans till. Den var otroligt torr när jag kämpade mig halvvägs igenom den för några år sedan, men nu kanske man skulle ha större behållning av den. Kanske…

Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s