Boknördigt

Läsplatta inköpt!

Efter några månaders funderande och velande gjorde jag idag slag i saken och beställde en läsplatta. Efter mycket om och men så blev det en Kindle Paperwhite och det känns både spännande och läskigt!

Den är ju dyrare än Adlibris Letto, som jag hade med in i slutet av urvalsprocessen, och även om den är låst till Amazons Kindleformat så har de många fler böcker än Adlibris vilket är avgörande. Eftersom jag främst läser fantasy och inte har tålamod att vänta tills/om böckerna översätts till svenska så vill jag ha tillgång till ett stort utbud att välja bland (och ärligt talat så känns adlibris fantasy-sida för e-böcker riktigt sorglig). Jag försöker vara sparsam och inte köpa för mycket böcker, men misslyckas ideligen då de böcker som jag vill läsa sällan finns på svenska eller på biblioteket. Och om jag vill låna böcker så ska man kunna konvertera epub-formatet med Calibre så det fungerar på Kindle vilket känns bra.

Bakgrundsljus är också viktigt så att jag slipper störa maken med sänglampan när jag ”fastnar” i en bok och sträckläser en halv natt, vilket händer titt som tätt. Barnen kan i fortsättningen använda surfplattan utan konkurrens från en lässugen mamma och så behöver vi kanske inte investera i fler bokhyllor trots allt. Det känns som om alla vinner på det här! Eller så försöker jag desperat rationalisera mitt inköp i efterhand…

Jag återkommer med en recension framöver (åh, jag hoppas att jag inte gjort en tabbe nu och blir besviken!).

En reaktion till “Läsplatta inköpt!”

  1. Hej, så du har en ny blogg, vad fint! Jag har inte varit så aktiv på min blogg eller i bloggosfären på ett tag nu men kom att tänka på dig. Jag skulle vilja fråga dig lite om tatueringar om det är ok? Men kanske bättre ta det via mail? Hittade ingen mailadress till dig, men min är strangefishy@gmail.com om du har lust att maila din dit? ska nämligen tatuera mig!! kram och ha en fin dag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s