Utvärdering av Kindle Paperwhite

Nu har jag haft min Kindle Paperwhite i snart ett dygn (och leveransen från Dustin gick ju chockerande snabbt – mindre än ett dygn!). Jag har testat, läst och lekt med den och jag är mycket nöjd med mitt köp! Jag är inte alls förvånad över att den har fått så fina resultat i flera produkttester.

Den är liten och lätt att ha i handen. Jag har nog normalstora händer (medium i sjukhushandskar) och det innebär ingen ansträngning för mig att hålla den i en hand. Själva höljet är av ett material som känns behagligt när man håller länge i den och det är inte halt. Den blir aldrig varm som en bärbar dator. Den är också väldigt lätt, lättare än en pocketbok.
Att läsa sittande, liggande (på rygg, magen eller sidan) är inga problem. Jag har även testat den i olika belysning, allt från starkt solsken till totalt mörker, och oavsett vilket så går det bra att läsa utan att det känns ansträngande för ögonen. Skärmen är lite matt, vilket ger en pappersliknande känsla av boksidan.

När man först slår på den så hamnar man direkt in i ett kort introduktionsprogram, vilket jag uppskattade. Där lärde man sig det viktigaste så att man kunde sätta igång och läsa. Sedan finns manualen tillgänglig så man kan fördjupa sig ytterligare om man vill. Man kan inte välja svenska som språk så jag valde engelska (US) och då ingår två ordböcker. Om det är något ord som man vill slå upp så markerar man det bara med fingret och så kommer förklaringen genast.

Jag trodde att jag skulle störa mig på att det inte var färgskärm, men så har det inte blivit. Det känns som om det inte spelar någon större roll i sammanhanget. Däremot så blev jag glatt överraskad och förtjust i de snygga svart-vita skärmsläckarna som känns som en hyllning till skrivkonsten.

Jag har laddat ner flera gratisböcker (ja, det finns massor, framför allt klassiker) och har börjat läsa A tale of two cities av Charles Dickens. Efter att bara ha läst ungefär 15 minuter så hade jag vant mig vid detta nya läsformat och det kändes lika avslappnat som att ligga och läsa en papersbok.

Jag har även köpt två böcker som jag länge suktat efter och de kostade runt 50 kronor vardera. De laddades ner till min Kindle på mindre än en minut. Jag slapp betala för frakt och jag slapp vänta på leverans! Väldigt smidigt!

Jag har nu beställt ett skyddsfodral till min nya älskling så att den ska kunna hänga med i väskan utan att skadas. Jag beställde via Amazon uk. Själva fodralet kostade mer där än på den amerikanska sidan, men det blev ändå nästan hundra kronor billigare när man lade till frakten.

Det här med att konvertera lånade e-böcker från epub till kindle visade sig svårare än jag trodde på grund av DRM så jag måste nog konsultera min datakunnige make om detta.

2 thoughts on “Utvärdering av Kindle Paperwhite

  1. Vet du om det finns ordböcker på fler språk än Engelska i Kindlen? T.ex. Engelska-Franska, Engelska-Italienska?

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.

WordPress.com.

Upp ↑

Andrea Boring

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Skillnadens Trädgård | Sara Bäckmo

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Hela Pingsten

Frälsning, mirakler och aktivism

verdendi

Rock out with your cupcake out.

säg att du skojar

satir för dig som borde veta bättre men inte kan titta bort

Holy Reminders

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Bokparadiset

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

I♥Fantasy

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Kaffekoppen

The Daily Coffee

Hanneles bokparadis

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Bokblomma

Linneas bokblogg

att leva sin dröm

som självförsörjande ö-bo(nde)

I Regnet

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Annikas litteratur- och kulturblogg

Deckare, kriminalromaner, thrillers

Bokomaten

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

barnboksbloggen

Boktips för dig och ditt barn

lingonhjärta

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Nellons bokblogg

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

www.pocketblogg.se/

Just another WordPress.com site

Beas bokhylla

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Bibliophilia

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Boktokig

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Mina skrivna ord

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

boktok73

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

Carolina läser...

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Ugglan & boken

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Jennys bokstavliga vardag

Bokstäver formar ord som formar meningar som formar text ...

MsHisingen - mest en bokblogg

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv med läsglädje

Beroende av böcker

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Vargnatts bokhylla

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Fantastiska berättelser

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

http://jenniesboklista.com

Jenniesboklista.com - På nätet sedan 29/9 2004 - Varmt välkommen hit!

Lyrans Noblesser

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Sannas bokhylla

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Bokföring enligt Monika

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

prickigapaula

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Flavums Kabinett

- en skapares funderingar

Calling All Converts

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Mikael Karlendal

För kristen tro och sunt förnuft

Katolsk mamma på nätet

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Confessiones

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Uvell Kommunikation

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

Maritha

En kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

BOKSKÅPET

massor av böcker - och lite till

%d bloggare gillar detta: