Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva den här boken, A tale of two cities av Charles Dickens. Den hade ingen vanlig början med presentation av huvudpersonerna utan folk dök upp allt eftersom i handlingen och så visade det sig om det var runt dem som intrigen snurrade. Sakta uppenbarades deras verkliga personligheter och deras roller i den tätnande intrigen.

Handlingen börjar 1775 och på ett mästerligt sätt lyckas Dickens väva samman en persons öde med de frön som växte till den franska revolutionen. Intrigen kulminerar under revolutionens blodiga terror och bjuder på oväntade hjältar.

Dickens var en eminent författare som gör både karaktärer och miljöer levande. Han skildrade tidsandan lika mycket som enskilda individer och uppenbarade orättvisorna, hyckleriet och grymheten på ett snyggt sätt. Han skrev inte läsaren på näsan, men poängen går fram ändå med all tydlig önskvärdhet. Han är utan tvekan en av mina favoritförfattare.

Jag gillade verkligen den här boken och det är inte för inte som den är en klassiker. Jag var bara tvungen att fortsätta läsa för att se vad nästa steg var och allt eftersom jag läste så förstod jag mer och mer av det som hänt tidigare. De sista hundra sidorna sträckläste jag verkligen boken för den var så oerhört spännande!

Om du tänker läsa en bok av Dickens så uppmanar jag dig att välja den här. Den tycks inte att finnas att köpa på svenska i bokhandlarna, men den kanske finns på antikvariat eller biblioteket. Jag läste den på engelska och det var inga problem då språket inte är alltför avancerat.

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s