Håkan Bråkans skrattbok

Mina barn har inte visat något större intresse för att övergå från bilderböcker till kapitelböcker trots att jag har försökt locka dem med olika varianter. Vad gäller Lilla Vännen är det ju inte så konstigt, men det har känts som om det är dags för Stora Vännen att vidga sina vyer nu när sexårsdagen är i antågande. Dessutom så har vi nog läst oss igenom de flesta bilderböckerna på biblioteket.

Tack vare ett tips från en mamma till barnens kompisar så lånade jag Håkan Bråkans skrattbok av Sören Olsson och Anders Jacobsson på biblioteket och trots ett initialt motstånd så blev det en succé så fort vi började läsa.

Som vuxen tycker jag att kapitlen är lagom långa och är på precis rätt nivå för att roa barn i den åldern. Och jag har nog lika kul som barnen när vi läser. Det är också lite kul, för oss som växte upp med Sune-böckerna, att se att den jobbige lillebrorsan Håkan faktiskt är en riktigt mysig och smart kille.

Barnen älskar böckerna och ber jämnt att vi ska fortsätta läsa, ”bara ett kapitel till”. Jag tycker att det är underbart! Det är så härligt att se hur böcker blir något viktigt även för dem och när de skrattar gott åt Håkan så blir jag alldeles varm i hjärtat. Och det finns många fler böcker om Håkan så vi har mycket rolig läsning att se fram emot.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s