Earth hour

Ikväll mellan klockan 20.30 och 21.30 är det Earth hour. Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt fattat vitsen med det då det kändes som något som folk gör en timma och sedan fortsätter man i sina gamla miljöförstörande banor.
Men förra året så släckte jag lamporna med och efter det så fattar jag grejen. Det är inte bara det här med att släcka ljuset utan även att man helt plötslig befinner sig i ett mellanrum där man får möjlighet att reflektera. Och vetskapen om att man inte är ensam, att människor över hela världen gör samma sak, är oerhört mäktig.

Precis som förra året så tänker jag tända några ljus, krypa upp i soffan med en stor kopp te och läsa i ljusens mjuka sken. Kanske tänka på alla de klassiska romaner, diktverk och pjäser som skrivits genom tiderna just i skenet av tända ljus. Visst måste tystnaden och stillheten förr underlättat både den kreativa processen och tänkandet av stora tankar genom att hjälpa till att ge en förankring i nuet.

Och förmodligen kommer jag, precis som förra året, strunta i att sätta på teven när timmen har passerat och istället sitta kvar och läsa tills det är dags att lägga sig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s