Fantasy, Frågor & svar

Läsningsenkät!

Hittade den här enkäten på Böcker, böcker, böcker och tyckte att den var kul.

1. Ljudbok eller bok i handen?

Med två högljudda barn och en inneboende orkester i mina öron (tinnitus) så är ljudböcker inte att tänka på. Det är böcker i handen som gäller.

2. Pocket eller inbunden?

Spelar egentligen ingen roll, men gärna pocket eftersom de är billigare (och då kan jag köpa ännu mer böcker – *moahahaha* = ondskefullt skratt).

3. Påhittat/Fiction eller verklighetsbaserat/nonfiction?

Det går bra med båda sorterna, men jag undanber mig deprimerande biografier om barn som haft gräsliga uppväxter. Jag vet att världen är full av elände (thank you very much) och har inget intresse/behov av att gotta mig i eller förfasas över det på min fritid. Så där ja, nu fick jag det sagt.

4. Harry Potter eller Twilight?

Jag älskar Harry Potter-böckerna och längtar efter att få läsa dem för mina barn. Det kommer bli så roligt!! Twilight var bra, men inte mer än så.

5. Fantasyvärld eller vår värld?

Gärna en mix av de båda, det vill säga low fantasy.

6. Kindle, iPad eller annat?

Kindle!! Älskar min läsplatta!!

7. Låna eller köpa böcker?

Försöker låna i första hand om det jag vill läsa finns på biblioteket, men tyvärr är det sällan så. Ibland skickar jag inköpsförslag. Det är inte helt fel att stå på god fot med bibliotekarierna (eller att ha tillgång till flera bibliotek).

8. Bokhandlar eller online?

Det finns inget mysigare än en stor, välsorterad bokhandel där man kan välja och vraka. Gå omkring, titta, läsa, inspireras. Min favorit är Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm (de har till och med ett café!).
Men i min direkta närhet är bokhandlarna inte riktigt av samma kaliber så ”till vardags” blir det mycket online. Speciellt sedan jag köpte min Kindle (all världens böcker bara ett klick bort är som förutbestämt att skapa problem – jag kommer bli bankrutt).

9. Ensamstående bok eller trilogi?

Jag gillar serier. Känns som om författaren får mer svängrum att utveckla karaktärerna och intrigen då.

10. Tjock bok eller kort bok?

Jag gillar både tunna och tjocka böcker. Men det blir nog oftare den tjocka varianten. Och aldrig någonsin lättlästa eller förkortade versioner (en bok är så mycket mer än handlingen. Författarens språk är allt!).

11. Romans eller action?

Jag läser inte renodlade romansböcker (jag tänker på Barbara Cartland och Harlequin), men en kärlekshistoria som är en del av handlingen tycker jag bara är trevligt. Vad sjutton är en actionbok? Om jag inte ens vet vad det är så betyder det väl att jag inte läser dem… Det här kändes mer som en filmfråga.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?

Definitivt mysa under en filt, läsa och dricka grönt te. Att försöka läsa samtidigt som man solar blir bara för ljust och jobbigt för ögonen.

13. Varm choklad eller latte?

Har aldrig gillat varm choklad och tycker att latte smakar för utspätt. Gör hellre en dubbel cappuccino med skummad havremjölk i vår espressomaskin. Eller en stor kopp grönt te.

14. Läsa recensioner eller bilda en egen uppfattning?

Jag får lästips genom att läsa recensioner och sedan skaffar jag mig min egen uppfattning. Därefter skriver jag ned den i en egen recension. Ah, the circle of life…

4 reaktioner till “Läsningsenkät!”

  1. Intressant läsningsenkät. Dessa 14 punkter har jag skrivit ner och ska svara på. Du undrar vad ”actionböcker” är? Det vet jag inte heller. Tycker med låter mer som en filmgenre. Men de kanske menar deckare, spänningsroman? Jag återkommer vid ett senare tillfälle när jag har svarat på denna intressanta enkät om böcker. 🙂

    Gilla

  2. Jag har tidigare varit väldigt skeptisk till ljudböcker; dels på grund av att jag är av den gammaldags typen som vill känna känslan av att ha en fysisk bok att hålla i, bläddra, lukta; ja, du vet…

    I och med att jag köpte min läsplatta bröts en del av det där motståndet ner, och när L och S var så lyriska över ljudböcker och Storytel när vi startade vår bokcirkel så bestämde jag mig för att testa. Jag lyssnar inte på böcker istället för att läsa, jag gör det vid alla de tillfällen då man inte kan läsa; i bilen och när man går och handlar är två favoriter, då hjälper de till att stänga ute den där bullriga omvärlden, och kan till och med tysta den inre orkestern emelllanåt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s