The Heart of Wicca

The Heart of Wicca: Wise Words from a Crone on the path skrevs av Ellen Cannon Reed och om man inte kan något om wicca så är detta inte rätt bok att börja med. Däremot är den riktigt intressant för de som vill fördjupa sig.

Den handlar inte om det rent praktiska utan behandlar värdet av tradition och initiation. Den förklarar även vad en coven är, vad som är dess syfte och hur en bra ledare bör vara.
Boken framhåller fördelarna med att tillhöra en coven och vad som skiljer mer traditionell wicca från det som hon beskriver som ”pop wicca”. Det jag uppskattade mest var nog att få svart på vitt vad som man bör tillägna sig (det handlar om så mycket mer än vad man tror) och att det innebär hårt arbete. Man får en känning av djupen under ritualerna och symbolerna.

Mycket av det som författaren skriver om, som till exempel andlig utveckling eller hur man väljer en lärare, är relevant oavsett vilken tro man bekänner sig till. Författaren förmedlar klart och koncist sina åsikter som hon grundade på många års erfarenhet samt sin roll som överprästinna i Sothistar.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s