Den ultimata lässtunden

ReadingWomanPaintingDet finns många olika lässtunder som är njutbara för mig, men det viktigaste för att uppnå dem är ostördhet. En lugn stund då man kan sitta och fångas helt av det man läser.

Det behöver inte vara detsamma som att vara ensam, även om det underlättar. Att läsa på kvällen efter att barnen har lagt sig är perfekt tycker jag. Det viktigaste är att jag lyckas hindra mig själv från att sätta på teven och fastna i att slötitta på något program som jag egentligen inte är så intresserad av.

Om jag istället brygger en stooor kopp grönt te, tänder några ljus, eventuellt sätter på lite lugn musik i bakgrunden och sjunker ner i soffan med en bok så har jag exceptionella förutsättningar för en riktigt lyckad lässtund.

Men en bra lässtund kan infinna sig i stort sett när som helst och var som helst. Om bara boken är tillräckligt intressant för att dra in en helt i sin värld så brukar jag kunna läsa var som helst. I lunchrummet, en regnig dag framför en sprakande brasa, på bussen, i solväggen utanför stugan, sittande på en gunga, gående i kulverten från sjukhusbiblioteket med ett spännande nylån, halvsovande i sängen då jag kämpar för att få fortsätta läsa bara en liten stund till.

Förra året fick jag en underbart vacker porch swing i födelsedagspresent, men på grund av köksrenovering så hann den aldrig bli målad och upphängd. Men i år ska jag ta tag i det och sedan hoppas jag att det blir en plats där jag tillbringar många läsande timmar.

10 thoughts on “Den ultimata lässtunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s