Just nu….

…försöker jag bli färdig med Beautiful Creatures till bokklubbsmötet på måndag (därefter föreläsning med Martin Smedjeback om varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor). Med nästan tvåhundra sidor kvar och en helg fylld av jobb så kan det bli svårt. Men inte omöjligt.

…lånade jag en hög med böcker på biblioteket trots att jag har massor av annat att läsa. Både min kindle och mina bokhyllor är fulla av böcker som lockar mig. Men det är så svårt att motstå.

…tänker jag inte läsa Hur mår maten eller Matens pris. Böcker som redovisar hur illa djuren behandlas inom livsmedelsindustrin utan att dra den logiska och empatiska slutsatsen att det bästa vore att skippa animalier känns helt enkelt (ursäkta mig) korkade. Författarna intygar att de minsann äter kött och att det inte är något fel med det, vilket framstår som ogenomtänkt med tanke på de fakta som deras böcker redovisar. Som ett sätt att blidka sitt eget ego och inte stöta sig med den köttätande majoriteten och på så sätt försöka vara alla till lags. Men det funkar inte med mig.

…vill jag bara bläddra i trädgårdsböcker och förälska mig i prunkande perenner och klättrande klematisar. Jag längtar efter att se lite (ok, mycket) av den varan i min trädgård i sommar.

…fortsätter jag att högläsa Häxan och lejonet för barnen när de ber om det. Det har blivit många mysiga stunder tillsammans  med Lucy, Edmund, Susan och Peter hittills. Det är otroligt roligt varje gång de visar intresse för någon av mina favoriter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s