Beautiful creatures

Det tog ett tag för mig att komma in i Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl. I början fick jag kämpa lite innan jag fick flyt på läsningen, men det berodde inte alls på boken utan på mig själv. Jag hade nämligen sett filmen först (vilken jag tyckte var jättebra) och kunde inte låta bli att jämföra boken och filmen hela tiden. När spänningsfaktorn saknades, eftersom jag visste vad som skulle hända, så blev boken stundtals ett ganska långdraget ”jaha”.

Det var bara de scener som saknas i filmen som jag kände att det blev riktigt kul att läsa. Det kändes skönt att boken inte visade sig vara en flopp utan att den var mycket fylligare och bättre än filmversionen, som sig bör. Bokens karaktärer kändes mer äkta när man läste om dem och jag tyckte att Ethan var en utmärk berättarröst.

Och med facit i hand så var boken helt klart bättre än filmen. Rejält mycket bättre.

Mitt betyg: 3,5/5

2 thoughts on “Beautiful creatures

  1. Hade till en början samma problem som du; hatar att veta vad som kommer att hända (där prisar jag trots allt mitt dåliga minne; konsten att kunna läsa samma bok flera gånger, utan att komma ihåg handlingen!), men allteftersom jag kom in i boken och trängde undan filmen så blev den alltmer spännande. Har just läst färdigt del 2 (Beautiful darkness), och den är riktigt bra! Har en känsla av att denna serie bara kommer att fortsätta växa 🙂
    Nu får det dock bli lite annat emellan, så att det inte tar slut för fort 🙂

    Ser fram emot kvällens aktiviteter!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s