Hemlös

Gail Carriger har gjort det igen! Med Hemlös, vilken är den tredje boken i Parasollprotektoratet om coola övermänniskan Alexia Tarabotti, ger hon oss en spännande historia full av fart som karaktäriseras av Alexias sköna personlighet. Här har vi en bokhjältinna som är en värdig arvtagare till Elizabeth Bennet för hon låter sannerligen ingen sätta sig på henne utan har rejält med råg i ryggen!

Och just nu behöver hon sin styrka mer än någonsin då hon är gravid,  anklagad för att ha varit otrogen, förskjuten av både sin man och sin familj, i onåd hos drottningen samt utfryst av Londonsociteten. När hon dessutom attackeras hon av mordiska nyckelpigor tar hon till flykten till Italien för att rädda sitt liv och förhoppningsvis även sitt skamfilade rykte.  Men det tycks ta henne ur askan och direkt in i elden.

Jag gillar verkligen den här serien och Carrigers sätt att skriva. Och att den inte är heteronormativ känns rejält uppfriskande. Alla fantasifulla uppfinningar av gammaldags snitt ger handlingen en häftig inramning (och är anledningen till att bokserien tillhör kategorin steampunk) och de olika karaktärerna är underbart prilliga. Det är omöjligt att inte sträckläsa de här böckerna!

Tack till Styxx Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3,5/5

4 thoughts on “Hemlös

  1. Jag hitta ”hemlös”-carriger på biblioteket när jag var där igår och kunde inte motstå låna den och läsax blev enormt sugen på att fortsätta följa Alexia och ta del av hennes spännande värld! Jag återkommer när jag har läst klart den. Precis börjat på den.

    Gilla

  2. Förstår att den inte gick att motstå. Älskar den här serien! Och visst är de bra på att ta hem intressanta böcker på vårt lilla bibliotek!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s