Angelopolis

Jag tyckte väldigt mycket om den första boken av Danielle Trussoni,  Angelologi – Änglarnas tecken,  men hade låga förväntningar på Angelopolis då jag läst några recensioner som var mycket negativa till den (att jag läst många fler som hyllade den spelade tyvärr ingen roll. Ett frö av misstro hade hunnit planteras).

När Angelopolis börjar har det passerat 10 år och Verlaine har blivit änglajägare, men han kan inte glömma Evangeline som han inte sett sedan de skildes åt i New York. En kväll kallas han och hans chef Bruno för att undersöka mordet av en ängel. Den till oigenkännlighet tilltygade kroppen ligger nedanför eiffeltornet i Paris och i en av fickorna ligger Evangelines körkort. Men när Verlaine kör därifrån får han syn på henne, livs levande. Det är början på hans och hans kollegors jakt efter Evangeline, sanningen och det mytomspunna Angelopolis.

 Mina farhågor angående den här boken visade sig som tur vad vara grundlösa för jag tyckte att den var  precis lika bra som den första. Den enda nackdelen som jag kan komma på är att den bara var hälften så lång som den första boken (300 sidor mot >600). Jag ville ha mer!
Det är blandningen av myt, verklighet och fantasi som jag tycker är så bra. Och att författaren dessutom väver samman detta med historia och vetenskap gör mig alldeles till mig.

Boken är indelad i kapitel namngivna efter de olika nivåerna i helvetet i Dantes Den gudomliga komedin (en bok jag måste läsa, någon gång). Jag gillade det. Det var snyggt samtidigt som det ökade spänningsfaktorn för ju längre in i boken man kom, desto längre ned i helvetet hamnade man…

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s