Tegelstenar

Det går runt en Tegelstenstagg på bokbloggar just nu och även om jag inte blivit taggad så kan jag inte låta bli att skriva om detta intressanta ämne. Jag uppmanar alla andra att göra detsamma.

1. De fem tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag har läst:

  • Då alla böckerna i Outlander-serien av Diana Gabaldon är tegelstenar så jag nämner jag Som ett eko som är den senaste och som dessutom var ohyggligt bra.
  • Robert Jordan och Brandon Sandersons Towers of midnight är en bok på nätta 843 sidor. Och kanske den bästa boken i hela Sagan om Drakens Återkomst.

  • Alla själars natt av Deborah Harkness var lång och spännande. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren
  • Blackwood farm är den längsta boken i Anne Rice smått fantastiska The Vampire Chronicels och min personliga favorit. Den är både spännande och gripande och är av den sorten som man aldrig glömmer (i alla fall inte jag).

  • Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke läste jag för några år sedan och den var ruskigt bra. Jag är lite sugen på att läsa om den för Clarks sätt att skriva var så mysigt och påminde inte så lite om Jane Austen. Läs gärna hennes novellsamling The Ladies of Grace Adieu som är i samma sköna stil.

2. De två tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag inte har läst :

  • The Letters and Diaries of Etty Hillesum 1941-1943 har stått i min bokhylla i några år nu och väntat. Etty var en fascinerande kvinna som dog i Auschwitz på grund av att hon var judinna. Trots att hon upplevde hur hjärtlöst nazisterna uppträdde så vägrade hon att besvara hat med hat och in i det sista kände hon empati för dem.

  • I somras köpte jag Mao: Den sanna historien av Jung Chang och Jon Halliday på rea (>700 sidor med liten text). Och även om den verkar både bra och intressant samt att jag gärna skulle vilja läsa den så misstänker jag starkt att det inte kommer bli av än på några år. Men förhoppningsvis så tar jag tag i den någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s