Boknördigt, Personligt

Ett eget bibliotek

Helt plötsligt börjar maken, som är idesprutan och projektledaren när det gäller renoveringar här hemma,  spåna om att vi kanske skulle göra om datorrummet till bibliotek. Jag är av uppenbara skäl helt för en sådan renovering då jag alltid drömt om ett eget bibliotek där bokhyllor och platser för att läsa är i fokus.
Tänk vad underbart att ha gott om utrymme för mina böcker! Då skulle jag kunna ta ner böckerna som ligger nedpackade på vinden och jag skulle inte behöva rensa ur böcker för att få plats med nya. Wow, jag skulle kunna shoppa loss! Oj, det här kan bli farligt för ekonomin…
Tanken är att de bordsskivor med tangentbord och skärmar som dominerar rummet idag ska bantas ner till en (!!!) smalare bänk med bara makens dator. Barnens/min dator får istället flytta upp på övervåningen. Biblioteket ska ha massor av bokhyllor i nyansen svartbrunt samt några mysiga fåtöljer runt ett litet bord (har redan provsuttit och kärat ner mig i Strandmon från IKEA nedan).
Problemet är bara att maken har tröttnat på sin roll som projektledare och vill att jag fattar besluten angående inredningen och jag är väldigt osäker på sånt. Det här med färger och hur man kombinerar dem är snudd på obegripligt för mig. Därför skulle jag uppskatta lite tips från er läsare om hur man gör ett rum mysigt och ombonat.
Dessutom blir jag nyfiken på hur andra bokälskare har inrett sina hem. Har ni speciella mysiga läshörnor eller läser ni var som helst?  Hur förvarar ni era böcker? Har ni kanske ett eget bibliotek?

2 reaktioner till “Ett eget bibliotek”

 1. Hej! Trevlig blogg, vi har lite liknande boksmak:-)
  Hemma har vi en bokvägg mot norr. Huset är gammalt och lite dåligt isolerat, men en lång rad bokhyllor värmer på fler än ett sätt! Lite blandade (olika bredd pga årgång) Billy i ek. Jag läser lite var som helst, men gärna i tv-fåtöljen, soffhörnet eller i den sköna korgstol som står i ett hörn av sovrummet. I många år hade jag dessutom ett antal flyttkartonger i källaren, fyllda av böcker. När vi flyttade till vårt hus 2007 skildes jag under stor vånda från många av dem, men fyller nu på hyllorna efter hand, hehe. Min man har bokhyllor i den del av källaren där han jobbar (egen företagare), också i ljus ek. En del facklitteratur men också sånt han gillar. Och så har vi en bekväm soffa i källaren. Där är det mysigt att läsa medan vedpannan susar…
  För övrigt längtar jag efter Neil Gaimans nya, Ocean at the End of the Lane. Gillar du Gaiman?
  Veronica H.

  Gilla

 2. Tack för ditt svar och ursäkta att det tagit mig så lång tid att svara. Ditt hus låter jättemysigt! Älskar gamla hus, men bor själv i ett från -79. Men i stugan sitter jag gärna och läser framför kaminen. Har läst ett utdrag ur Gaimans nya och den verkar intressant. Annars har jag bara läst Goda omen som han skrev med Pratchett, men den var ju fantastiskt bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s