Beautiful Darkness

Det är lite svårt att beskriva handlingen i Beautiful Darkness av Kami Garcia och Margaret Stohl, del två i The Caster Chronicles, utan att förstöra för dem som inte har läst den första boken än. Men jag ska göra ett försök.
Boken tar vid någon månad efter Lenas ödesdigra födelsedag, men genom Ethans återblickar får man se vad som hänt sedan dess. Lena är förändrad och den närhet som de haft faller sakta sönder. Ethan upptäcker att hans öde är mer komplicerat än han trott vilket kulminerar i en kamp för att rädda Lena och finna sin egen plats i världen.

När jag läste Beautiful Creatures så hade jag lite svårt att få flyt i läsningen, men några sådana problem hade jag inte alls med den här boken. Tvärtom tyckte jag att den gick lekande lätt att läsa och att den var otroligt bra och spännande.
Jag är väldigt förtjust i de färgstarka karaktärer som man får lära känna mer i den här boken: Link, Amma, de underbara gamla fastrarna. Speciellt fastrarna tycker jag är störtsköna!
Intrigen blir mer komplex och sammansatt och boken har en betydligt mörkare ton. Dessutom händer det hela tiden oväntade saker som gör att det blir fullständigt omöjligt att lista ut hur det ska gå.

Den svenska översättningen, Beautiful Creatures D. 2 – Svåra val, magiska hemligheter, släpps den 27/8 i år.

Mitt betyg: 3,5/5

4 Replies to “Beautiful Darkness”

  1. Min självpåtvingade paus från serien är över, och efter att ha plöjt Beautiful Chaos kunde jag inte låta bli att börja läsa Beautiful Redemption härom dagen; den är… annorlunda. Och spännande! Vi kunde inte ha hittat en bättre serie, och nu verkar vi slippa den där andra, otäcka..;)

    Gilla

  2. Är också sugen på att avsluta serien, men försöker hålla mig lite till. Tycker också att vi gjorde ett riktigt bra val och är tacksam om vi slipper tantsnusket. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s