Inferno

Dan Browns nysläppta Inferno är en spänningsroman där Robert Langdon åter är huvudperson. Den börjar med att han vaknar upp på sjukhuset i Florens med hjärnskakning. Han har inget minne av hur han hamnade i Florens eller vad som hänt under de två senaste dagarna. Istället är hans medvetande fyllt av färgstarka och skrämmande drömbilder av en gråhårig kvinna omgiven av lik. Hon uppmanar honom att söka efter svaren och säger att tiden håller på att rinna ut.

Men han hinner inte bearbeta något av detta förrän en kvinna i motorcykelkläder tränger sig in i sjukrummet och försöker skjuta honom. För andra gången, ska det visa sig.
För att rädda sitt liv och ta reda på varför han jagas måste han lista ut vilka ledtrådar som döljer sig i ett mystiskt föremål som låg i hans kavaj. Till sin hjälp har den engelska läkaren Sienna, som är något av ett mysterium i sig.

CatChaseBird

Denna bok är skriven i Browns typiska stil. Den utspelar sig under en mycket kort tidsperiod, kapitlen är många och korta samt avslutas med tydliga och spännande cliffhangers. Handlingen innehåller flera oväntade vändningar. Han väver samman Dantes medeltida diktverk Den gudomliga komedin med renässanskonst och det moderna samhällets problem på ett smart och spännande sätt. Jag tyckte att det var en bra bok, men den var inte lika medryckande som Da Vinci-koden.

Det enda som jag störde mig lite på var att en del i handlingen (vill inte förstöra för er genom att säga vad) beskrevs ett flertal gånger när olika personer stötte ihop med företeelsen. Den upprepningen kändes lite tjatig och, ärligt talat, dåligt skrivet.

Tack till Albert Bonniers Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s