Dead ever after

Dead ever after är den trettonde och sista delen i Charlaine Harris serie om Sookie Stackhouse.

Den tar vid precis där förra boken slutade; Sookie har just räddat livet på Sam vilket visar sig vara dödsstöten för hennes förhållande med Eric. Men hon hinner knappt börja läka sitt brustna hjärta förrän en före detta vän till henne hittas strypt i sopcontainern bakom Merlottes. Flera bevis pekar mot Sookie som arresteras för mordet.

Men som tur vad står alla hennes övernaturliga vänner vid hennes sida och hjälper henne att jaga den riktige mördaren. Alla utom Sam, för trots att hon räddat hans liv så drar han sig av någon mystisk anledning undan och klarar inte ens att möta hennes blick längre.

Jag har läst alla böckerna med stor glädje och därför kändes det faktiskt lite sorgligt när jag läste den här för jag visste att detta var sista gången som jag avnjöt ett nytt äventyr med Sookie. Men det hindrade mig inte från att fullständigt plöja igenom texten som var väldigt spännande och bra på alla sätt.

Genom hela boken fick jag känslan av att författaren använde handlingen som ett sätt att säga adjö till den värld och de personer som hon skapat. Speciellt då så många karaktärer som varit med tidigare i serien plötsligt gjorde entré på nytt.

Jag hade hört i förhand att fans varit upprörda över slutet (obs! läs inte länken om ni inte vill veta hur boken slutar) och burit sig allmänt galet åt. Det har varit hot mot Charlaine Harris, hatsidor på nätet, folk som bojkottar boken och till och med de som hotat med att ta livet av sig.
Allt detta får stå för dem, men jag känner mig mycket nöjd med slutet (och jag hade redan i slutet av förra boken en känsla av att det skulle bli så här). Det känns helt i linje med den person som Sookie är.

Men även om bokserien är avslutad så finns det ju alltid teveserien. SVT börjar sända den fjärde säsongen av True Blood den 12 juli. Äntligen!

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s