9-12 år, Fantasy, Frågor & svar, Historiska romaner

3. Mina favoritserier

En del människor avskyr bok-serier, men jag är inte en av dem. Jag är tvärtom väldigt förtjust i serier och blir inte avskräckt om de är långa.

Den som jag har hållit på med längst och som utan tvekan är mest omfattande (14 tegelstenar på engelska) är Robert Jordans Sagan om Drakens återkomst (The Wheel of time) som jag började läsa 2001. Här på bloggen har jag bara skrivit en recension och det är av bok nummer tretton Towers of Midnight.

I år kom den sista boken, A memory of light, och jag läser den väldigt sakta. Eftersom Jordan har avlidit lär det inte bli några mer böcker om den här underbara värld som han har skapat så jag vill att den ska vara länge.

Andra favoriter är:

  • Harry Potter-böckerna. Känns som en presentation är överflödig.
  • Diana Gabaldons Outlander-serie. Bok nummer åtta, Written in My Own Heart’s Blood, släpps den 10/12 i år – god jul till mig! 
  • Anne Rice underbara Vampire Chronicles innehåller tio böcker samt två böcker i New Vampire Chronicles).
  • Charlaine Harris böcker om Sookie Stackhouse, som gett upphov till teve-serien True Blood. Tretton böcker av varierande kvalité, men Sookie har varit en lika underbar bokhjältinna i dem alla.

  • Sagan om is och eld av George R.R. Martin som blivit teve-serien Game of thrones (jag tycker att böckerna är mycket bättre).
  • Jasper Ffordes sju böcker om Torsdag Nesta. Det ska publiceras ytterligare en bok i serien.
  • Gail Carrigers Parasollprotektoratet.

2 reaktioner till “3. Mina favoritserier”

  1. Jag älskar bokserier! Läser mestadels deckarserier som kan läsas fristående, men jag ääälskar att plöja dem från början till slut! Annars gillar jag också Harry Potter (som jag ju sträckläste först i år!), och Beautiful creatures-serien ligger också mycket bra till. Har just Game of Thrones-maraton, och sedan blir det Sagan om is och eld i bokform! 🙂

    Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.