6. En bok som gör mig ledsen

Mein kampf och liknande böcker som är fulla av intolerans och hat gör mig väldigt ledsen. Jag har faktiskt läst halva boken och Hitlers sätt att resonera var verkligen fruktansvärt. Och tänk vad mycket lidande hans tankegångar ställde till med, både för offren och förövarna.MeinKampfHitler

Jag tycker att böcker i grunden är något fint då de sprider kunskap, förståelse och empati. Man kan läsa om en annan persons upplevelser eller om hur det är någon annanstans i världen och förändras i grunden av det. En bok kan bredda ens vyer och få en att förändras.

Men inte böcker som sprider hat. De gör mig bara ledsen.

Mitt betyg: 0/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s