15. Manlig favoritkaraktär

Det är ju helt omöjligt att bara välja en när bokvärlden är full av så många härliga manliga karaktärer.Men om jag nu ska välja så blir det Professor Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore för honom gillar jag skarpt.DumbledoreFightMovieRowlingPotter

Och för att relatera till veckans bokbloggsjerka om en karaktär som man skulle vilja ha som bästa vän så tror jag att Dumbledore vore en jättebra vän eftersom han är omtänksam, intelligent, har glimten i ögat och kan skydda en mot magiska otäckingar. Tänk vilka samtal man skulle kunna ha med den mannen!

14 thoughts on “15. Manlig favoritkaraktär

  1. Det hade verkligen varit mysigt att ha Dumbledore som vän, han verkar vara en varm och trevlig person och det hade definitivt varit intressant att lära känna honom 🙂

    Gilla

  2. Jag tror att Dumbledore skulle vara en toppenbra vän om man själv är typ Gandalf eller Miss Marple, ngn i samma ålder och lika kraftfull – annars är det stor risk att det blir mer av ett rektor-elev-relation. Eller att han blir ens kompis på samma sätt som ens morfar kan vara en vän – en annan slags vänskap men kan också vara bra förstås.

    Gilla

  3. Nä, det förstås. Men jag gillar att han gör felbedömningar och tror att hemligheter ska skydda Harry. Att han inte vet allt och ber om ursäkt för sin felbedömning tycker jag gör honom genuint mänsklig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s