4 = Mycket bra, Frågor & svar, Historiska romaner, Tonåring & unga vuxna

20. Romantisk favoritbok

MagoriamBookEn liten kärlekssång av Michelle Magorian utspelar sig på den engelska landsbygden under andra världskriget.  Rose och hennes storasyster evakueras från London till en liten småstad där de blir självständiga och hittar sig själva.

Jag läste den för första gången i tonåren och sedan dess har det blivit flera omläsningar för den får mig alltid att må lika bra. Det är något med den mysiga miljön och hur Rose utvecklas som känns så hoppfullt.

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “20. Romantisk favoritbok”

  1. Ja ”en liten kärlekssång” är bra! Jag läste den första gången på gymnasiet, på engelskalektion, jag tyckte den var så bra så jag även läste den på svenska ett tag efter. Sedan ha jag läst den ett par år senare, kommer inte ihåg om det var på engelska eller svenska. Jag tror jag får läsa om den snart igen, nu jätte länge sedan. Blev jätte sugen på dennär du tog upp om den! Så får bli uppsatt på min omläsa-lista!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s