27. Mest överraskande vändningen i intrigen eller slut

Jag var helt inställd på att Harry Potter skulle dö i slutet av sista boken för jag kunde faktiskt inte se hur Rowling skulle kunna lösa det hela. Det var naturligtvis inget som jag önskade eftersom jag gillar Harry och böckerna om honom och hans vänner och jag kan erkänna att tårarna rann både en och två gånger när jag plöjde igenom upplösningen.
Därför blev jag både förvånad och glad när jag förstod att Harry inte bara överlevde utan faktiskt fick ett bra liv efteråt. Och det viktigaste av allt för mig var att det hela inte blev sentimentalt smörigt utan kändes realistiskt och fint. Bra gjort Rowling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s