Dead cold

Dead cold, som även getts ut under titeln A fatal grace eller Nådastöt som den svenska översättningen heter, är Louise Pennys andra bok om kommissarie Gamache vid Montreals mordrotel. Den utspelar sig ett år efter den första boken och ännu en gång har ett mord skett i den lilla mysiga byn Three Pines. Offret är den nyinflyttade och allmänt ogillade CC de Poitiers och det finns ett flertal personer som har motiv att ta henne av daga. Men det visar sig snart att CC är en kvinna med ett dunkelt förflutet vilket kan vara nyckeln till att ta fast hennes mördare. Dessutom gäckas Gamache av ett gammalt fall som inte visar sig vara avslutat trots allt.

Jag är verkligen förtjust i den här serien och Dead cold var till och med bättre än första boken. Jag blev helt fast redan på första sidan! Att läsa om Three Pines och dess invånare ännu en gång var på något sätt som att komma hem igen.

Louise Penny är verkligen en mästare på att beskriva karaktärer och deras komplexa relationer till sig själva och varandra. Allt är så fylligt och fullt av lager att det är svårt att beskriva. Man måste bara läsa hennes böcker för att förstå. Så gör det!

Mitt betyg: 4/5

2 Replies to “Dead cold”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s